dinsdag, april 17, 2007

Babbel, de logeerbeer.

Afgelopen vrijdag werden wij verrast door een onverwachte logeerpartij en nog wel voor het hele weekend. Het was Marit haar beurt om een weekend te zorgen voor Babbel, de steun en toeverlaat van de vlindergroep. Doordeweeks is hij de knuffel en troostbeer in de klas, in het weekend mag hij met één van de kinderen mee naar huis en in de vakanties gaat hij met de juf mee. Dit weekend was hij bij ons. Vol trots kwam Marit achter de wandelwagen de school uitgelopen. Op haar rug een MEGArugzak met Babbels hele hebben en houden erin, het viel mee dat Marit zich nog staande kon houden. Juf Rinie vertelde dat Marit al tig keer alles uit en weer in de rugzak had gedaan. Thuis mocht hij gelijk in haar fietsstoeltje om mee te gaan met Max uitlaten. 's Middags kwam Tessa spelen en natuurlijk mocht ook Babbel met alles meedoen. Tijdens het avondeten moest Jesper maar een keer eten op een grote stoel, want Babbel mocht natuurlijk op de hoge stoel. Na het eten mee badderen en niets wordt door Marit vergeten, want ook Babbel heeft een toilettas met tandenborstel (heeft toch zijn voordeel dat je tig keer een tas uit- en inpakt) en dus werden zijn tanden uitgebreid door Marit gepoetst. 's Avonds mocht Babbel tussen Marit en Jesper in liggen: in een eigen bedje, met zijn eigen knuffeltje.
Zaterdag werd Babbel ook overal mee naar toe genomen. Eerst weer voor op de fiets, daarna mee spelen in de achtertuin. Vervolgens weer het eet, bad, tanden poets en slaap ritueel. Zondagochtend lag Babbel ineens tussen Remco en mij in, want dan kijken we met zijn vijven (en nu dus met zijn zessen) nog even een uurtje TV (z@ppelin) voor we rustig aan opstaan. Na 2 dagen begon Marit hem af en toe toch te vergeten. Aan het ontbijt dus geen Babbel, mocht waarschijnlijk nog even alleen TV kijken van haar. Toen oom Eric en Yaela kwamen werd hij niet meer direct geshowd en ook toen Thijs, Thorsten, Bram en Famke kwamen duurde het even voor Babbel tevoorschijn werd gehaald. 's Avonds lag hij wel weer voor het laatste nachtje tussen Marit en Jesper in.
Maandagochtend moest hij weer mee terug naar school. De avond tevoren heb ik alle kleren opgevouwen (lagen overal na tig keer omkleden) en in zijn rugzak gedaan en het logeerklappertje ingevuld. Met een stralend gezicht liep ze weer achter Babbels wagen naar school de klas in. Voor Marit was het een geweldige ervaring. Finn heeft er denk ik ook even van meegeprofiteerd aangezien hij nu even iets meer met rust werd gelaten.