woensdag, februari 14, 2007

Marit, Jesper & Finn.

Marit is afgelopen week weer bij de kinderarts geweest. Als het goed is is de bacterie door de antibiotica bestreden. De nieren zijn nog wel wat geirriteerd, dat kan wel tot een jaar na de infectie duren. Over 3 maanden moeten we dus weer terug om te controleren of dat alle waarden goed blijven.
Afgelopen weekend hebben Marit en Jesper en ik samen cakejes gebakken, dat vond onze keukenprinses erg leuk en dus zullen we nu wel regelmatig cake eten.

Jesper is inmiddels toch weer zelf opgeknapt. Hij ziet nog wel wat bleekjes, hoest als de beste en ook de zakdoekjes hebben we nog wel regelmatig nodig. Zijn streken zijn er niet minder om.
Hij gaat met plezier naar de creche en vind het ook erg leuk om met juf Bianca mee naar huis te gaan om daar een boterham te eten. Hij speelt graag memory of het Dora-spel en is er ook nog erg goed in. Hij zal het ook wel erg leuk vinden om straks met Marit naar de grote school te gaan, maar eerst nog maar een half jaartje wachten.

Finn is ook weer opgeknapt. Hij kruipt supersnel de hele kamer rond. Sinds enkele weken loopt hij langs de tafel, kan hij achter Jesper zijn gele wagen lopen, blijft hij enkele seconden los staan en loopt hij af en toe al aan de hand mee. Zijn ontwikkelingen hebben dus niets geleden. Verder begint hij al hele verhalen te vertellen in zijn eigen taaltje en soms herken je er een woord in: mama, papa, eten, even kijken.... Hij begint nu ook al veel te begrijpen; zo kan hij klappen als we klap eens in de handjes zingen, doet hij zijn armen omhoog als wij hiep,hiep, hoera roepen, is hij blij als wij heel enthousiast doen en luistert hij ook prima als er nee wordt gezegd!