dinsdag, oktober 17, 2006

Op vakantie in Zandvoort (deel 1).

We zijn afgelopen weekend naar CenterParcs geweest samen met Rene en Leontine, dit omdat we allebei ons eerste lustrum in ons huwelijk hebben bereikt. Remco is vrijdag eerst nog gaan werken, Marit en Jesper zijn naar school geweest, Finn heeft lekker geslapen en ik kon dus nog de laatste dingen inpakken en opruimen zodat we maandag in ieder geval in een schoon huis terecht zouden komen. Marit had al weer een paar avonden last van haar oren en 's middags begon het helaas weer op te spelen en dus besloten we voor vertrek toch nog even langs de huisarts te gaan. Inderdaad weer een beginnende ontsteking en dus kreeg ik een antibioticarecept zodat we preventief wat mee hadden op vakantie. We waren daardoor pas om 19.30 uur in Zandvoort. In de market dome hebben we eerst gegeten en daarna was het voor Marit en Jesper de hoogste tijd om naar bed te gaan. Lekker naast elkaar in een helemaal voor kinderen ingerichte kamer met speelgoed en een poppenkast. De eerste nacht werd Marit weer huilend wakker, maar viel uiteindelijk toch weer rustig in slaap. De avond erna was ze ontroostbaar, zelfs niet door mij, en dus voor ons tijd om met de antibiotica te starten.
Op zaterdag zijn we naar het strand gegaan. Het was prima weer, de zon scheen en de temperatuur aangenaam. Vooral Jesper was helemaal in de ban van de zee. Stond steeds uitdagend te wachten op de naderende golf en af en toe ging hij net te ver waardoor zijn broekspijpen en uiteindelijk ook de binnenkant van zijn laarzen steeds natter werden. Marit vond de schelpen prachtig en had al snel 2 jaszakken vol. Ging zich later pas met het water en Jesper bemoeien. Remco had zijn vlieger van zolder gehaald en deed samen met Rene pogingen deze de lucht in te krijgen. De vlieger had er niet zo veel zin, maar is uiteindelijk toch heel even in de lucht gebleven! En Finn, die sliep natuurlijk. Nadat Marit en Jesper struikelde en daardoor op het natte zand vielen en dus natte kleren hadden zijn we weer terug naar het huisje gegaan. Marit en Jesper hebben even gedoucht en kregen schone warme kleren aan. 's avonds zijn ze bijtijds gaan slapen en hebben wij met z'n vieren gesteengrilled, met op de achtergrond 'dancing on ice'.
Zondag zijn we naar het zwembad gegaan, dit was voor Finn de eerste keer. Hij vond het allemaal prima. In eerste instantie lag hij als ware directeur in zijn zwemband en al snel had hij het spetteren uitgevonden. Het kikkerbadje was dermate ondiep dat hij op een gegeven moment in de gaten kreeg dat hij met zijn voeten op de grond zelf vooruit en achteruit kon 'lopen', erg grappig om te zien. Marit en Jesper zijn ook erg vrij in het water en hadden samen grote pret, eerst in het kikkerbadje, later in het golfslagbad (samen met papa en Rene) en de glijbaan. Na ruim een uurtje begonnen de ogen van Finn wat kleiner te worden en zijn we weer teruggegaan. Alledrie lekker gedoucht en Jesper en Finn naar bed. Nadat iedereen weer uitgerust was zijn we natuurlijk nog naar het strand gegaan. Leontine kon een haring vers schoongemaakt niet weerstaan en na een lekkere wandeling hebben we ons even opgefrist en zijn we gaan eten, dit keer een buffet. 's avonds nog een spelletje kolonisten, dat kon natuurlijk niet ontbreken aan ons weekendje weg.

Helaas was de maandag inpakdag en zijn we weer terug naar huis gereden. Thuis zagen we al snel dat oma Trudi en opa Kees waren geweest, want de vloer beneden was geboend en alle bedden waren al opgemaakt, leuke verassing! 's avonds bij Leontine en Rene gegeten. Ik ben met de kinderen naar huis gegaan en heb ze in bed gelegd. Na de repetitie met zijn vieren nog even nageborreld en nu is het weer tijd om te wassen.